dimarts, 27 de gener del 2015

Boscos endins

Fa uns anys vaig gaudir del musical de Dagoll Dagom: “Boscos endins” representat al teatre Victòria de Barcelona. La música i la lletra del qual són de Stephen Sondheim i el llibret i la direcció original a Broadway de James Lapine. Fa uns dies s’acaba d’estrenar la pel·lícula de Rob Marshall: “Into the Woods” que porta l’obra de Sondheim i Lapine al format cinematogràfic.

Boscos endins és una barreja de diferents contes infantils dels germans Grimm que tenen el bosc com a centre d’acció, a partir dels quals  es crea un nou conte, que segons Joan Lluís Bozzo: “és una bella lliçó sobre el difícil trànsit de la infància a la maduresa i la necessitat de cercar sempre més endins- ànima endins- el camí de la felicitat. Per tant, el bosc s’omple de personatges que volen satisfer els seus anhels i que han d’acabar de decidir el seu propi destí, és a dir, resoldre els seus dubtes, desafiar els perills i afrontar els reptes, terribles o meravellosos, que el transitar pel bosc generen.


El mateix Stephen Sondheim deia que tots els contes són paràboles que parlen del camí per assolir la maduresa, on l’últim pas és quan et fas responsable de la gent que t’envolta i quan et sents connectat a la resta del món. Per tant, si voleu gaudir d’un gran espectacle on les bruixes, els prínceps, els gegants, els pagesos, els forners...cerquen donar resposta a les seves il·lusions i, en conseqüència, afrontar els perills i els reptes que el caminar pel bosc els genera, no us perdeu “Into the Woods”


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada