dimecres, 27 de novembre del 2013

El bosc de can Veire ja comença a funcionar com un abocadorPorto massa temps parlant, en aquest bloc i davant de l’opinió pública, del perill de permetre l’accés de cotxes al bosc de can Veire de Gallecs. Per què ? Senzillament, perquè alguna ment preclara i il·lustrada va tenir la gran pensada de retirar la barrera metàl·lica que impedia l’entrada de vehicles al bosc i substituir-la per un feble filera de pivots de fusta (Fotografia 1), que fàcilment són desmuntables (fotografia 2). El resultat ha estat que, malgrat la bona voluntat, la major part del temps el bosc és accessible als cotxes ja que, cada dos per tres, algun dels pivots és desmuntat.
 
Fotografia 1. Entrada al bosc de can Veire des de la carretera de Sabadell a GranollersFotografia 2. Espai que ocupava el pivot de fusta
Algú podria preguntar-se: Per què és tant greu que entrin els cotxes al bosc ? Perquè  l’entrada al bosc se situa al costat mateix de la transitada carretera que va de Sabadell a Granollers i, en conseqüència,  el bosc es converteix en un lloc amagat on desfer-se del que vulguis. Precisament aquesta setmana a uns centenar de metres de l’entrada al bosc vaig observar un abocament de revestiments de plàstic que poden provenir d’una obra o d’un robatori (Fotografies 3 i 4) però que mai haurien d’estar sota els pins i les alzines.
 
Fotografia 3. Abocament de tubs de plàstic dins del bosc de can Veire
 
Fotogrrafia 4. Detall de l'abocament
Per tot plegat, si  es vol garantir el bon estat forestal del bosc de can Veire i evitar que es converteixi en un abocador, el que cal, és evitar, amb mesures contundents,  l’accés de vehicles al bosc. Per tant, demano als polítics municipals, que tant alegrament i inconscientment van fer retirar les tanques de ferró, solucionin definitivament aquest tema i, a la vegada, netegin d’abocaments el bosc. Els recordo que el bosc de can Veire està classificat com espai natural protegit i catalogat com a bosc d’utilitat pública pels seus valors educatius ja que al seu voltant hi viu molta gent. Quina imatge més poc educativa tindrà la població escolar o la ciutadania quan  tot passejant per la massa forestal més gran de Gallecs es trobi un munt de tubs de plàstic dins mateix del bosc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada