dimarts, 11 de març del 2014

De la dona-arbre al bosc del record

En pocs dies hem vist en els diaris la presència i la força de la simbologia dels arbres i els boscos. El passat dissabte 8 de març i per celebrar el dia de la dona, el diari Ara posava a la seva portada una fotografia de Fina Miralles titulada: dona-arbre i que forma part d'una sèrie de fotografies que van ser realitzades el novembre de 1973 en el massís de sant Llorenç del Munt i que avui formen part de les col·leccions del MACBA.

 El director del diari, Carles Capdevila, escrivia en la seva columna: “Una dona que no pot avançar, amb mig cos submergit a terra. Una dona encallada. Algú la troba melangiosa. Creiem que simbolitza de forma natural, preciosa i crua una realitat




Avui, 11 de març, recordem una dia molt trist de la nostra història recent. En record de les víctimes innocents es van plantar en un suau turó del parc del Retiro de Madrid, un bosquet, que també es va anomenar dels absents, format per 170 xipresos, que s’enlairen cap al cel i 22 oliveres que donen fruit. Un periodista del diari El País escrivia que millor que els arbres per recordar les persones brutalment assassinades ja que estan vius com el nostre record.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada