dimecres, 15 de gener del 2014

Lectures per reflexionar sobre els boscos madurs a Catalunya



Acaba de publicar-se, a càrrec de l’Associació Silene i l’ICHN, les actes de les segones jornades dedicades als boscos madurs de Catalunya que van celebrar-se a l’Escola Forestal de Santa Coloma de Farners la primavera del 2013.

Es tracta d’una publicació que alterna els textos amb interessants fotografies d’arbres i boscos i suggerents poemes, com el de Maria Font:

Bosc encisat i impregnat de misteri,
Oh temple de serena majestat
Que ens embolcalles de sagrat silenci...

Com a docent, sempre he pensat que és imprescindible tenir clars els conceptes, és a dir, saber de que parlem. Per aquest motiu us faig les següents recomanacions. No passeu per alt la lectura del pròleg, escrit per Joandomènec Ros, ja que hi trobareu unes interessants reflexions de dos conceptes controvertits: el clímax i l’equilibri ecològic. Tampoc us heu de perdre la introducció, escrita per Josep Maria Mallarach, on llegireu unes clarividents paraules vers els conceptes natura, bosc madur i conservació. En darrer lloc, és de gran valor l’aportació de Josep M. Collellmir sobre la silvicultura propera a la natura o naturalística.

Podeu descarregar-vos aquesta publicació en els següent enllaç:

Fageda de la font Tornadisssa a la serra del Puigsacalm

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada