divendres, 3 de gener del 2014

El gran capital

Dies enrere l’amic Josep Mañà va fer-me arribar unes imatges i un text de Jordi Bigues que feien referència a un sistema per recol·lectar, al llarg del mes de novembre del 2013, glans d’una alzina de la plaça vila de Madrid a la ciutat de Barcelona.
 
Fotografia 1


L’objectiu era recol·lectar les glans d’una única alzina de la plaça (fotografies 1 i 2) i que tothom que vulgues agafes una gla i la fes germinar al viver municipal Els tres pins, situat a la muntanya de Montjuic i posteriorment es dediques a custodiar-la, és a dir, a tenir-ne cura del seu creixement.
 
Fotografia 2
Cal tenir present que les llavors simbolitzen la unió legítima entre la humanitat i la Terra i aquesta acció volia fer visualitzar la importància de la veneració per la vida i el paper de l’acció humana en la biofilia. Aquesta cadena d’actes, en Jordi Bigues l’anomenava: “EL GRAN CAPITAL ja que la llavor és un bé comú, és el gran capital, front el moneta, el vil metall. Per això, les llavors es reuneixen a una borsa de valors. I es fan germinar a un viver. Tot això necessita de la complicitat i el suport de tothom


Aquesta idea de Jordi Bigues em sembla un gran gest que podria expandir-se per moltes altres localitats per tal d’afavorir i estrènyer els vincles entre la natura i les persones a partir del simple i bàsic gest d’apadrinar una llavor d’alzina i veure-la créixer en les seves primeres passes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada