dilluns, 4 de febrer del 2013

Abraçar un arbre, a càrrec de Xavi Sabaté.



Abraçar-nos a un arbre és un gest senzill que ens permet connectar-nos íntimament amb la natura. I si, a més, l’arbre presenta un port generós, i permet que l'abracem més persones a la vegada, la connexió és encara més profunda perquè ens uneix amb qui ens estrenyem les mans. 

Segurament per aquesta raó també és un acte carregat de simbolisme. A Espai TReS · Territori i Responsabilitat Social vam aprofitar aquesta imatge per al nostre web (www.espaitres.net ), per transmetre la idea que la cura pel territori és una responsabilitat compartida entre tots nosaltres.

La imatge va ser presa durant una excursió estiuenca al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, al sector de Boí, durant la qual vam trobar-nos amb aquest majestuós pi negre, que ens va convidar a abraçar-lo de manera espontània. Aquesta abraçada amb l'arbre més característic de l’alta muntanya va ser un moment d'agraïment i comunió amb la natura, que el fotògraf va immortalitzar sense saber llavors que serviria de portada per al nostre web corporatiu. 

Ens hem documentat i hem vist que es tractava del Pi de Peixerani, declarat arbre monumental per la Generalitat de Catalunya, i que ostenta el "títol" de ser el pi de la seva espècie amb el canó més gruixut i de capçada més gran mesurat a Catalunya. Un dels pins més gruixuts que es drecen entre el cel i la terra a Catalunya!

Foto: Xavi Basora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada