divendres, 18 de maig del 2012

VI Seminari Turisme i Paisatge. L’art en el paisatge


Avui 18 de maig s’ha celebrat a Alpens el VI Seminari “Turisme i Paisatge. L’art en el paisatge,” que ha coincidit amb la XI Trobada Internacional de Forjadors.

En aquest seminari que he coordinat i en el qual he parlat dels boscos i art hi h participat l’artista del “poligonès” (Gusi dixit) occidental, Albert Gusi (www.albertgusi.com ) que ens ha explicat diferents projectes d’intervenció artística sobre el paisatge com : la translació del camp del Barça a sant Jaume de Frontanyà o la nova explosió del volcà Montsacopa a Olot. La seva interessant i divertida intervenció ens ha deixat algunes perles que fan referència a les relacions entre turisme i paisatge: ens aboquen galledes de paisatge, el paisatge és l’aparador o el paisatge és consum.

 Tot seguit ha parlat Francesc Muñoz, Director del Màster en Intervenció i Gestió del paisatge de la UAB (http://geografia.uab.es/paisatge ). En el seu parlament, Muñoz ens ha explicat les principals característiques del “land art “i  la  importància de l’art en la intervenció i  gestió del paisatge tant rural com urbà. La principal argumentació a la importància de la intervenció artística en el paisatge ha estat molt suggerent: l’art sempre ens interroga.

En darrer lloc, ha parlat de  Joan Vila Puig, artista visual i membre del col·lectiu Sitesize (http://www.sitesize.net/) que ha reflexionat sobre les relacions entre l’art, el paisatge i el turisme. Ha il·lustrat els seus arguments amb treballs realitzats a Sabadell i Valls.

L'arbre de Vulcano, un dels treballs de la trobada de forjadors a Alpens

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada