dimarts, 22 de maig del 2012

L’exposició el bosc dels sentits. Per Eudald Alabau.


Ara que som a les portes de l’estiu i els incendis tornen a ser presents entre nosaltres ja que fa pocs dies que s’ha extingit el foc de Rasquera que ha calcinat 3000 ha, em sembla molt oportú recordar una exposició de l’artista Eudald Alabau titulada: El bosc dels sentits i que ell ens ha escrit. Gràcies Eudald !

Com artista plàstic que visc a la comarca del Ripollès, sempre m’he sentit envoltat de natura. La meva recerca plàstica, ha tingut sempre la natura con a referent primordial. Es per això que quedo molt abatut e impressionat quan a la dècada dels 90, crema mig Catalunya, i em pregunto que puc fer al respecte, i així neixen les columnes del cel, després de llegir un proverbi indi que diu: “Els arbres són les columnes del cel, el dia que desapareguin el firmament caurà”. Una frase que m'anima a iniciar un treball de 3 anys, preparant una quarantena de troncs, fets a base de sobreposar rodanxes de cartró, que recollia en containers o supermercats, o bé elaborant una pasta de paper per fer diverses textures en els cartrons.

L'exposició constava de tres parts diferenciades: L'àrea viva, per explorar amb els sentits, caminar descalç damunt una catifa de cartrons, escoltar el so d'uns ocells cantant, ficar les mans dins uns forats per descobrir-hi una serp de mentida, uns ous d'un niu, olorar la resina dels arbres, tocar-ho i explorar-ho tot. A més de l'àrea viva, hi havia un altre de cremada, amb una pasta negra que folrada els troncs i una tercera àrea amb fang esquarterat resultat de la desertització per on caminaves amb el peu nu. També hi havia unes explicacions que acaben d'arrodonir la meva exposició sobre aquest bosc . Si dels arbres em fem cartró, jo dels cartrons en vaig fer arbres. El dia de la inauguració, a l'octubre de l'any 2000, menjarem castanyes i bolets. Tots els sentits en joc. Vaig encadenar 14 exposicions.
L'Eudald treballant en l'exposició

1 comentari:

  1. El que veieu a la fotografia, 14 anys més jove, ara vol agraïr la feina ben feta d'en Josep Gordi, fent difussió del meu treball. Eudald Alabau.

    ResponElimina