divendres, 30 de gener de 2015

El bosc en el folklore


En moltes narracions populars,  el bosc  apareix com un espai d’aprenentatge on els joves s’inicien en els misteris de la natura i de la vida. L’entrada al bosc és la porta a un món ple de misteris i paranys però, a la vegada, és l’espai on es pot trobar el “tresor” cercat, un tresor que pot prendre diverses aparences –no sempre positives i plaents- i concloure amb  resultats diversos. L’heroi hi camina per aquests boscos, s’hi endinsa i, fàcilment, s’hi toparà amb un gran nombre de perills, per exemple: amb el dimoni que el temptarà, el gegant que el perseguirà i amenaçarà la seva seguretat,  la fada/bruixa  que viu reclosa en coves remotes i  que intentarà encisar-lo...

El bosc sovint és un  “camí” d’iniciació, camí en el qual  els joves herois es veuran sotmesos a tot un seguit d’experiències doloroses: potser por, foscor, terror, fam tortures i tota mena de penalitats que els poden portar a veure’s a prop de la mort.  Els herois hi superaran tota mena de  proves i acabaran presentant una evolució, rebent  una informació màgica, patint  una marca que els assenyalarà com a vencedors o, simplement, aconseguint un tresor preuat que ha estat amagat en llocs recòndits des de temps atàvics. En ocasions quan els joves surten vencedors de totes les temptacions i proves poden aconseguir l’estimada i/o convertir-se en els amos del seu propi destí i dels béns que li havien estat negats en el passat abans d’aquestes proves iniciàtiques. El resultat és que hauran après a través de l’experiència sovint dolorosa. La porta traspassada els retornarà diferents i sovint molt millors al seu món.

1 comentari:

  1. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    Giaonhan247 chuyên dịch vụ vận chuyển hàng đi mỹ cũng như dịch vụ ship hàng mỹ từ dịch vụ nhận mua hộ hàng mỹ từ trang ebay vn cùng với dịch vụ mua hàng amazon về VN uy tín, giá rẻ.

    ResponElimina