dissabte, 19 de març del 2011

V Seminari Turisme i Paisatge. Bosc i ecoturisme

El passat 17 de març va celebrar-se, a la seu del Consorci del Lluçanès, el V Seminari Turisme i Paisatge dedicat a reflexionar i debatre vers l’ús turístic del bosc. Aquesta jornada estava organitzada per la Càtedra de Geografia i Pensament Territorial de la UdG i el Consorci del Lluçanès i coordinada per Montse Barniol i Josep Gordi.


Al matí els conferenciants van explicar les relacions entre el turisme i el bosc. Va començar el professor de Geografia de la UdG, Josep Gordi, que desgranar els interessos turístics que atresora l’espai forestal i els conflictes que genera la freqüentació dels boscos a Catalunya. El biòleg Josep Maria Llorach va explicar-nos com el contacte amb la natura pot esdevenir un mitja per la millora de la persona (http://www.auri.cat). Jordi Pau Caballero, president de l’Associació Nòrdic Walking Pirineus (http://www.nordicwalking.cat) va relacionar l’evolució de la percepció esportiva dels espais naturals. Eduard Plana, president de l’Associació Projecte boscos de Muntanya, va endinsar-nos en els objectius d’aquesta associació que promou el contacte de les persones amb els boscos de muntanya (www.projecteboscos.cat). Joan Sales, gerent de l’empresa Burricleta (http://es.burricleta.com), va explicar l’evolució i les característiques d’aquesta empresa del Lluçanès. En darrer lloc, el mestre Josep Espigulé, va parlar de la utilització del bosc com a mitja per promoure l’educació ambiental.


El pantà de Garet

Després d’un esplèndid dinar amb amanides i carn a la brasa provinent del territori vam traslladar-nos a la finca la font situada en el municipi de Lluça. Des del monestir de Lluça i acompanyats del propietari de la finca: Pere Garet, vam caminar fins el pantà de Garet. En aquest punt el propietari d’una finca eminentment forestal va explicar-nos, amb gran sinceritat, la gestió que du a terme i el cas del pantà de Garet que és resultat d’un acord de custòdia entre el propietari  i el Centre d’Estudis del rius mediterranis
Els participants del seminari escoltant les explicacions del propietari Pere Garet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada