divendres, 11 de febrer del 2011

Hofgarten, el jardí imperial d’Innsbruck a l’hivern

La ciutat austríaca d’Innsbruck es troba rodejada d’impressionants muntanyes alpines. Per aquest motiu s’anomena: la capital dels Alps, encara que, pròpiament, només és la capital del Tirol. En aquesta ciutat la família imperial austríaca va fer-se construir un palau (Holburg)i al seu costat un jardí (Hofgarten).
Aquest jardí imperial que va ser creat el segle XVI sota l’arxiduc Ferran II, després va ser remodelat, en estil barroc, per l’emperatriu Maria Teresa i, finalment, al llarg de la primera meitat del segle XIX va convertir-se en un jardí paisatgístic. L’any 2000 va ser declarat monument històric. El jardí té unes 10 hectàrees amb diferents camins pel seu interior (Fotografia 1) i un ample passeig que fa de transició amb el carrer (Fotografia 2). 
Fotografia 1
Fotografia 2
A l’hivern els arbres prenen tot el protagonisme del jardí. Passejar a cinc sota zero sota i contemplar els espectaculars troncs i capçades que s’aixequen sobre el terra nevat és un espectacle únic que cal experimentar. Hi ha centenars d’arbres i el jardí a l’hivern es pot dir que és un veritable arborètum. Podem observar molts arbres de les muntanyes alpines com la pícea (Picea abies) (Fotografia 3), el làrix (Larix decidua) (Fotografia 4) o la pinassa austríaca (Pinus nigra subsp. Nigra) (Fotografia 5) o el faig (Fagus sylvatica) (Fotografia 6). També creixen espècies pròpies dels parcs com els plàtans (Fotografia 7) i d’altres contrades, així com arbres que prenen formes molt curioses (Fotografia 8) .

Fotografia 3 Picea abies
Fotografia 4. Larix decidua al centre de la imatge

Fotografia 5 Pinus nigra subsp. nigra
Fotografia 6 Faig que hi ha al davant del parc

Fotografia 7. Dos espectaculars plàtans
Fotografia 8. Un curiós arbre amb les primeres llums d'un matí hivernal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada